Vejledninger og metoder

Hvordan man kommer i gang med sin slægtsforskning og kommer videre, når man går i stå


Gennem årene er der udgivet rigtig mange gode bøger og vejledninger til slægtsforskning. De spænder dels fra generelle bøger om de metoder, man anveder ved slægtsforskning til specielle vejledninger til særlige emner som lægdsruller, folketællinger eller kirkebøger.


Der er her adgang til en række bøger, som kan hjælpe dig på vej med at forstå, hvordan man arbejder med slægtsforskning.


Tryk på knappen øverst til højre for en komplet liste - her er nogle typiske eksempler. Tryk på titlen for at komme til bogen.


Danske Slægtsforskere har udgivet et godt begynderhæfte med titlen "Ny i slægtsforskning? - Hjælp til at komme godt i gang".


Albert Fabritius og Harald Hatt udgav allerede i 1960er (3. udgave) den bog, der er blevet en bibel inden for slægtsforskning, nemlig "Håndbog i slægtsforskning".


En nyere håndbog i slægtsforskning er udgivet af en af de andre store inden for emnet, nemlig Hans H. Worsøes "Politikens håndbog i slægtshistorie".


En af udfordringer med slægtsforskning er at kunne tyde sig igennem den gotiske skrift. Det findes der også bøger om, fx "Gotisk skrift - læsebog for begyndere og lidt øvede".


Man støder som slægtsforsker på mange underlige begreber og ord, og så er det godt at have en særlig ordbog for slægtsforskere. Der findes bl.a. "Ordbog for slægtsforskere" og "Slægtsforskerens opslagsbog".


Har man særlig interesse i Sønderjylland, findes der en særlig introduktion til slægtsforskning i denne del af landet også af Hans H. Worsøe. Den har titlen "Slægtshistorie i Sønderjylland : en vejledning".


Igennem århundreder har der været mange, der rejste fra Sverige til Danmark eller omvendt, fra Danmark til Sverige. Har man dette i sin slægt, er der god inspiration at hente i bogen "Over Øresund".